Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowe duszki
Ciasteczka halloweenowe to wspaniała, słodka przekąska, która swoim smakiem i wyglądem zachwyca wszystkich! Wystarczy jedynie przygotować kształty do wycinania w formie duszków i przyrządzić lukier, który posłuży tutaj jako farba do malowania halloweenowych duszków. Spokojnie, takie duszki - ciasteczka halloweenowe wcale nie starszą, a wręcz zachęcają do spróbowania.
1. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy wsypujemy do miski. Mieszamy dokładnie.
2. Do wymieszanych suchych składników dodajemy żółtka i margarynę i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy foremką duszki.
4. Ciastka pieczemy 10 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Wystudzone ciastka dekorujemy rozpuszczoną białą polewą czekoladową.