Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowe choinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
białko 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka
sok z limonki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowe choinki

Mąkę przesiewamy z kakao oraz proszkiem. Dodajemy żółtka, masło, cukier puder i olej. Ciasto zagniatamy i chłodzimy 15 minut. Następnie należy je rozwałkować i foremkami o różnych wielkościach wycinamy ciasteczka. Pieczmy przez 20 min. w temp. 180 stopni. Studzimy. Białka ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy sok z cytryny. Przekładamy ciasteczka lukrem układając je na sobie od największego do małego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 05.01.2017 18:40
Ładnie wyglądają.
IKrakowianka 05.01.2017 18:01
ślicznie wyglądają :)
pestka 05.01.2017 13:56
Wyglądają pięknie
KORAL 05.01.2017 13:50
Ładnie wyglądają :)
Małgorzata92 05.01.2017 12:33
Pięknie się prezentują :)
dodi 05.01.2017 12:13
ale śliczniutkie!!!!!!!!!!!!!!
Wafelek2601 05.01.2017 11:45
Super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak