Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ze śliwką i orzechami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka pełnoziarnista 1/2 kg
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 10 dag
DODATKOWO:
orzechowy krokant

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ze śliwką i orzechami

Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz jajka, szybko zagnieść ciasto.
Ciasto bez chłodzenia cienko rozwałkować i wyciąć ciasteczka na środku każdego ułożyć gruby plaster śliwki lekko ją wciskając po wierzchu posypać orzeszkami. Ciasteczka ułożyć na blaszce i piec w temp. 180 st około 15 min.
Ciasteczka po upieczeniu zdjąć z blaszki i przestudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 02.11.2012 09:15
piekne
bietka 02.11.2012 09:05
pyszności
KasiaK90 02.11.2012 08:57
pyszne ciasteczka
V_kuchareczka 02.11.2012 08:46
Rewelacja
Inal 02.11.2012 08:42
Fajnie wyglądają,tak dostojnie,inaczej:)
Konrad1 02.11.2012 08:05
szybkie,proste - na pewno smaczne
Danost 02.11.2012 07:41
ślicznie wyglądają te ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak