Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z poppingiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

amarantus ekspandowany 40 gram
rodzynki 20 gram
żurawina suszona 20 gram
słonecznik łuskany 20 gram
wiórki kokosowe 20 gram
jajko 1 sztuka
ksylitol 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z poppingiem

Kroki postępowania

1
Jajko z łyżką ksylitolu miksujemy. Dodajemy posiekane rodzynki i żurawinę oraz słonecznik i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Ciasteczka z poppingiem foto
2
Dodajemy amarantus i szybko mieszamy i formujemy okrągłe ciasteczka.
Krok 2 - Ciasteczka z poppingiem foto
3
Uformowane ciasteczka pieczemy ok. 8 minut w 180stopniach. Zjadamy po przestygnięciu.
Krok 3 - Ciasteczka z poppingiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak