Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka z orzechami i cynamonem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
masło 150 g
cukier puder 100 g
cukier brązowy 40 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 2 szt
orzechy włoskie 50 g
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka z orzechami i cynamonem

Masło stopić, dodać cukry, wymieszać do połączenia sie składników. Wbic jajka, zmiksować. Przesiać mąkę z proszkiem i cynamonem, wymieszać. Do masy dodać posiekane orzechy. Z ciasta odrywamy małe kawałki i formujemy kulki, delikatnie je spłaszczając. Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w 180C przez 25minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 09.05.2014 10:59
Apetyczne te maleństwa;))
aisoglam 09.05.2014 09:18
Pysznie się prezentują :)
Renata9 09.05.2014 07:59
bardzo dobre ciasteczka i szybkie do zrobienia
Jusiaa 09.05.2014 06:09
Do schrupania :)
Zdzisław 09.05.2014 01:53
smaczne słodkości
norweska20 09.05.2014 00:04
szybkie i proste w zrobieniu..pycha
Lis 08.05.2014 22:56
Smakowite ciasteczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak