Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z mielonymi migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka mąk bezglutenowych 100 g
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki
migdały 50 gram całych
masło 50 gram
mleko 1-2 łyżki
cukier kokosowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z mielonymi migdałami

Migdały zalać wodą i moczyć przez kilka godzin. Mieszankę mąk bezglutenowych wymieszać z sodą i cukrem kokosowym. Migdały obrać i zmielić na drobno. Dodać do mąki i wymieszać. Dodać masło najlepiej w temperaturze pokojowej i jeśli potrzeba mleko by wszystkie składniki się wymieszały. Ciasto schłodzić co najmniej pół godziny w lodówce. Rozwałkować na grubość ok. 3-4mm i wycinać foremkami kształty. Piec ok. 15minut w 180stopniach.
Po przestygnięciu udekorować pisakami cukrowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.12.2015 15:31
Śliczne ciasteczka :)
Bernadeta1 24.11.2015 18:50
kolorowe i smaczne ciasteczka
mysza75 24.11.2015 14:18
jakie cudne ciacha
ania2610 24.11.2015 12:16
urocze są te ciasteczka
agaK. 24.11.2015 11:13
Piękne i smaczne:)
Jolcia_90 24.11.2015 10:42
śliczne i zdrowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak