Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
konfitura 12 łyżeczek
migdały w płatkach 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie naciąć i nakłuć jak na zdjęciach poniżej:
Krok 1 - Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów foto
2
boki zawinąć na druga stronę, z jednej
Krok 2 - Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów foto
3
i z drugiej strony
Krok 3 - Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów foto
4
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st C, aż nabierze złotego koloru, ok 10-15 min.
Krok 4 - Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów foto
5
Gotowe udekorować ulubioną konfiturą i posypać płatkami migdałów.
Krok 5 - Ciasteczka z konfiturą i płatkami migdałów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.08.2013 07:51
przepyszne!! uwielbiam francuskie:-)
tessinka 21.01.2013 21:29
lubię ciasteczka na francuskiem cieście :)
gosia56 21.01.2013 18:15
super
Krzysztof15 21.01.2013 17:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak