Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z dziurką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
margaryna 200 g
cukier puder 3/4 szkl
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marmolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z dziurką

Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenie, następnie dodajemy posiekaną margarynę oraz cukier i żółtka, zagniatamy szybko kruche ciasto. Następnie ciasto schładzamy w lodóce przez pół godziny. Gdy ciasto juz nam się schłodzi, rozwałkowujemy je na stolnicy i szklanką wykrawamy kółka. W połowie ciastek dodatkowo kieliszkiem wykrawamy również kółka. Następnie ciasteczka układamy na blasze i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasteczka bez dziurek smarujemy marmoladą, przykrywamy ciasteczkami z dziurką, lekko dociskamy. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak