edi

Ciasteczka z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • cukier puder

    do smaku
  • białko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podziel na kwadraty o boku ok 5 cm. Na środek każdego kwadrata nałóż 1/3 łyżeczki dżemu różanego(lub innego, byleby gęstego). Dwa przeciwległe rogi kwadratu połącz ze sobą. Ciasteczka układaj na blaszce a następnie posmaruj białkiem. Piecz aż się zarumienią wok. 180 stopniach. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
karolina1869 28.02.2014 15:26
coś dla mnie, nie lubię piec a te ciasteczka są proste
Róża1 04.06.2013 16:48
fajnie wyglądają i tak za pewnie smakują:-)
Margo1 06.05.2013 18:11
moje ulubione
jozefinach 11.04.2013 13:25
Uwielbiam ciasto francuskie.
Malinka 04.02.2013 11:52
Wprost przepadam za takimi ciasteczkami, super!
Kasnaj 31.01.2013 18:55
super pomysł :)
sunnymood 31.01.2013 17:06
proste i smaczne
pajbek 26.01.2013 23:00
Fajnie wyglądają i pewnie też są smaczne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat