Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka sklejane z dziurką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
margaryna 50 dag
ocet 4 łyżki
cukier puder 25 dag
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 1 szt
marmolada 2 szt
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka sklejane z dziurką

Z mąki pszennej, margaryny, żółtek, octu, cukru pudru, proszku do pieczenia zarobić ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać foremką ciasteczka, połowę z dziurką a połowę bez. Piec na złoty kolor do 15 minut w 180 stopniach. Przekładać marmoladą. Można dekorować polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 28.12.2014 15:55
super ciacha
Aga-25 26.11.2014 14:53
śliczne i moje ulubione
Grazyna0211 02.11.2014 15:56
bardzo apetyczne
VioletoweKucharzenie 02.11.2014 11:19
ale pyszności, poproszę o kilka!
barbara11561 02.11.2014 11:09
wyglądają bardzo pysznie,u mnie takie długo nie poleżą na talerzu :)
Ewelina1991 02.11.2014 09:34
fajne ciasteczka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak