Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka serduszka

5.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Ciasteczka będą idealne do zjedzenia ich samemu, ale także i na prezent.

Składniki:

Składniki na ciasteczka:

mąka tortowa 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
margaryna 10 dag
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
barwnik spożywczy czerwony 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka serduszka

1. Na samym początku margarynę, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia dajemy do miski. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
2. Do tego dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Z kolei ciasto dzielimy na dwie równe części. W jedną wgniatamy czerwony barwnik.
4. Ciasto wałkujemy, szklanką wycinamy cieniutkie ciasteczka. Następnie w nich foremką w kształcie serduszka wycinamy środki. W miejsce wycięcia wkładamy serduszko przeciwnego koloru. Dodatkowo jeśli chcesz to możesz wyciąć kilka zwykłych serduszek tak jak ja to zrobiłam.
5. Na koniec układamy ciasteczka na blaszce i pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach. Gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak