Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka- rogaliki orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
cukier puder 12 dkg
margaryna 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka- rogaliki orzechowe

Kroki postępowania

1
łączymy ze sobą mąkę, orzechy włoskie, cukier puder , margarynę i żółtka.
Krok 1 - ciasteczka- rogaliki orzechowe foto
2
Początkowo miksujemy , pod koniec wygniatamy ciasto rękami.
Krok 2 - ciasteczka- rogaliki orzechowe foto
3
Ciasto dzielimy na cienkie wałeczki, które następnie przecinamy i formułujemy z nich rogaliki.
Krok 3 - ciasteczka- rogaliki orzechowe foto
4
Rogaliki układamy na papierze do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego pieca na 10-15 minut( temperatura 160 stopni.)Pieczemy do zrumienienia.
Krok 4 - ciasteczka- rogaliki orzechowe foto
5
Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - ciasteczka- rogaliki orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.12.2013 19:11
pyszne smakołyki
Malinka 24.12.2013 07:07
To moje ulubione ciasteczka :)
Zdzisław 23.12.2013 03:43
dla mnie smacznie podano
Katarzyna40 22.12.2013 22:17
uwielbiam :) kruchutne i pyszne !
Pyszota 22.12.2013 21:53
pyszne ciasteczka
smerfna_chatka 22.12.2013 19:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak