Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka reniferki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 180 g
cukier puder 180 g
mąka 350 g
jajko 2 sztuki
sól szczypta
olejek waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka reniferki

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i dokładne ze sobą połączyć, po czym wyjąć i przez chwilę ugniatać ręcznie. Wyrobione ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wycinać okrągłe kształty. Układać na blasze w niewielkich odstępach. Piec w 180 stopniach przez około 12 minut (do lekkiego zrumienienia). Studzić na kratce.
Gdy ciastka będą wystudzone przykleić lentylki. Najlepiej na białkowym lukrze, który używałam w TYM przepisie. Kolejno rysować rogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 27.12.2012 17:04
Dziękuję za tak miłe słowa :)
Isia 23.12.2012 16:12
fajnie wygladaja
Mysiunia 23.12.2012 09:20
są świetne! Ciasteczka na pewno są smaczne, a tak ładnie udekorowane nadają się nawet na prezent:)
Krzysztof15 23.12.2012 08:35
super
adelajda 23.12.2012 08:15
bardzo ładne
miroslawa 23.12.2012 04:51
fajne
aisoglam 23.12.2012 00:24
Lubię takie ozdabiane ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak