Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka podkówki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 220 g
miękkie masło 120 g
żółtko jajek 2 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 75 g
mleko 3 łyzki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka podkówki

Kroki postępowania

1
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, i zagniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta.
Krok 1 - Ciasteczka podkówki foto
2
Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką na grubośc ok 5 mm. Foremką wykrawamy podkówki. Możemy również ręcznie formować małe wałeczki i robić z nich rożki.
Krok 2 - Ciasteczka podkówki foto
3
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 12 minut w 180 stopniach. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciasteczka podkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 14.11.2012 07:51
ja użyłam mąki pszennej
SmacznaPyza 13.11.2012 23:21
jaka mąka?
marta1371 12.11.2012 23:33
Łatwe do przygotowania
kasiek 12.11.2012 21:20
pięknie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak