Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka owsiane z kokosem
Masło, miód i masło orzechowe podgrzać w garnku do chwili rozpuszczenia i połączenia się składników. Odstawić.
Suche składniki połączyć w misce. Sodę zalać łyżką wrzątku, szybko zamieszać i wlać do masy maślanej (masa mocno się zapieni) energicznie mieszając przelać wszystko do suchych składników. Dokładnie wymieszać.
W dłoniach formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczając układać na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka lekko spłaszczyć łyżką i odstawić na 20 minut do całkowitego wystudzenia - gorące będą miękkie, dlatego dopiero po wystudzeniu zdjąć je z blaszek. Smacznego!