Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka na czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada biała 1 tabliczka
białko 4 szt.
cukier brązowy 3/4 szkl.
migdały mielone 20 dkg.
aromat waniliowy
czekolada gorzka 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka na czekoladzie

czekoladę białą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach,białka ubić na sztywno dodając małymi porcjami cukier,po ubiciu dodać zmielone migdały i startą czekoladę,aromat waniliowy i dokładnie wymieszać,gotową masę wykładać łyżeczką na wyłożoną papierem blachę lub do kokilek papierowych i układać je na blasze wstawić do piekarnika i piec w temp.170st.ok.15min.po wyjęciu z piekarnika odstawić aby trochę stwardniały i można było łatwo wyjąć je z papieru,czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie zanurzać przestudzone ciasteczka dolną stroną i odkładać do góry nogami do zastygnięcia czekolady,można wstawić do lodówki aby szybciej zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.02.2014 17:00
super smak
Iwka 09.02.2013 15:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak