Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie XXL (375 g)
jajko 1 sztuka
truskawki świeże ok 10 sztuk
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z truskawkami

Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 20 prostokątów. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i przekrawamy na pół. Na dziesięciu prostokątach układamy po dwie połówki truskawek obok siebie. Pozostałymi prostokątami przykrywamy te z truskawkami. Zlepiamy palcami dookoła, aby ciasteczka się nie rozklejały. Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (aż ładnie się zrumienią). Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 14.04.2015 20:20
pyszne ciasteczka :)
anula-d 14.04.2015 20:04
robię podobne
Barbara777 14.04.2015 19:21
bardzo smaczne!
bogusia 82 14.04.2015 19:08
Pyszne ,uwielbiam truskawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak