ciasteczka francuskie z jabłkami i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • jabłka prażone

    słoiczek
  • cynamon

    szczypta
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwijamy gotowe ciasto francuskie i wycinamy szklanką o większej średnicy kółka. Kółeczka kładziemy na blachę wcześniej rozłożonym papierem pergaminowym. Na każdym kółku kładziemy po małej łyżeczce jabłek prażonych, posypujemy szczyptą cynamonu i sklejamy jak pierogi. Przed wstawieniem do piekarnika smarujemy każde ciasteczko rozmąconym jajkiem oraz posypujemy wierzch szczyptą cynamonu. Wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika 200-220 stopni i pieczemy ok. 10-15 min, aż zbrązowieją :) Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 20.03.2012 15:34
pychota szybko zjedzona..
halinka1011 08.04.2011 08:06
świetny przepis
patusia 08.04.2011 00:16
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat