Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
krem czekoladowy 15 łyżeczek
wiórki kokosowe 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka

Porada

Użyłam kremu nutella.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z czekoladą i kokosem

1. Ciasto rozwijamy, dzielimy na 15 kwadratów. Na środku każdego kwadratu układamy 1 łyżeczkę kremu czekoladowego. Krem posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciastka składamy w prostokąt, zlepiamy brzegi palcami lub widelcem.

2. Ciasteczka na wierzchu smarujemy żółtkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut (do zrumienienia ciastek) , w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.12.2014 12:09
ja też takie ciasteczka lubię
VioletoweKucharzenie 18.12.2014 07:18
również uwielbiam ciacha francuskie
Renataj 17.12.2014 21:24
Czekolada i kokos - moje smaki:)
as28 17.12.2014 21:19
mniam mniam
AgaS10 17.12.2014 19:27
świetne ciacha:)
Aleksandra/Olcia 17.12.2014 19:24
super pomysł
Zdzisław 17.12.2014 18:33
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak