Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 rulon
jajko 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
gruszka 1 sztuka
słonecznik łuskany 3 łyżki

Porada

To ciasteczka, które robi się bardzo ekspresowo. Dodatkiem do tych francuskich ciasteczek jest jabłko, gruszka i łuskany słonecznik. Wszystkie te składniki dobrze się ze sobą komponują smakowo. Ciasteczka są idealne do kawki i herbatki.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe

Kroki postępowania

1
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić na prostokąty radełkiem.
Krok 1 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto
2
Przełożyć kawałki ciasta francuskiego na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 2 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto
3
Każdy kawałek ciasta posypać obficie łuskanym słonecznikiem.
Krok 3 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto
4
Położyć kawałek obranego ze skórki świeżego jabłka.
Krok 4 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto
5
Dołożyć po kawałku obranej świeżej gruszki.
Krok 5 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto
6
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 - 20 minut do zrumienienia.
Krok 6 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto
7
Smacznego !
Krok 7 - Ciasteczka francuskie gruszkowo - jabłkowo - słonecznikowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak