Ciasteczka dwukolorowe

Ciasteczka dwukolorowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier waniliowy

    1 op
  • cukier puder

    300 g
  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • kakao

    1 łyżka
  • mąka tortowa

    800 g
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękką margarynę mieszam za pomocą noża lub siekaczki z cukrem pudrem, wszystko wykonuje na stolnicy, dodaję cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli i na zmianę mąkę i jajka, tak przygotowane ciasto, dzielę na dwie części do jednej dodaje łyżkę kakao.
Podzielone ciasta wsadzam do woreczków i ok godz schładzam w lodówce.
Po wyciągnięciu dwóch kolorów ciast wycinam za pomocą kieliszków, szklanek, nakrętek kółeczka. Ciasteczka robimy za pomocą nakładania na siebie różnych kolorów i rozmiarów kółeczek, szczerze mówiąc wzory ciastek mogą być rożne u mnie przyjęły się kółeczka, gotowe ciasteczka pieczemy w nasmarowanej tłuszczem blaszce, w temp 170 st. aż do momentu gdy się zrumienią, na koniec można posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nogawkuchni 15.04.2014 21:36
Ciekawe i smacznie prezentujące się ciasteczka,z pewnością świetne w smaku drobne wypieki.
Kuchenka 15.04.2014 17:59
super są:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat