Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cynamonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 2 szklanki
cukier brązowy 100 gram
żółtko jajek 2 sztuki
margaryna 250 gram
cynamon 1 czubata łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cynamonowe

Do miski przesypać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać. Dodać do nich żółtka (jak są małe, to można dodać trzy) i margarynę. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć na minimum pół godziny do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Z ciasta wycinać różne kształty za pomocą foremek. Ciastka kłaść na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę. Piec je przez ok. 10 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasteczka przestudzić. Można je dodatkowo polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.12.2013 20:39
lubię takie
Wacław 13.12.2013 20:10
pyszne ciasteczka
gosia56 11.08.2013 21:28
bardzo lubię ciasteczka z cynamonem
Magula 08.08.2013 07:51
ja również lubię cynamonowe ciasteczka, a właściwie wszystko co z cynamonem
w mojej kuchni 07.08.2013 22:26
lubię cynamonowe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak