Ciapkapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 g
  • kapusta kiszona

    500 g
  • cebula

  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie ,ubijamy.
Odciśniętą z soku i drobno posiekaną kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kminku (ma być miękka ,w razie potrzeby dolewamy gorącą wodę).
Cebulę siekamy i szklimy na maśle.
Wszystkie składniki mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ggosienka68 02.12.2014 15:08
muszę zrobić w najbliższym czasie :)
Róża1 27.11.2014 20:39
też przepadam za nią :-).
gosia56 27.11.2014 13:00
to najlepsze danie mojego męża;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat