Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciągnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 2/3 szkl.
czekolada gorzka 200 g
margaryna 180 g
mąka pszenna 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Porada

Przepis i uwaga z książki: Piec 12 minut -ani minuty dłużej - chodzi o to, żeby czekolada w środku była rozpuszczona. Moje ciasto piekło się ciut dłużej..i czekolada była rozpuszczona ale tylko pośrodku ciasta, ale i tak ciasto było pyszne].

Przepis i sposób przygotowania na: Ciągnik

Kroki postępowania

1
Czekoladę rozpuścić razem z margaryną.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Dodać rozpuszczoną margarynę wraz z czekoladami i wymieszać.Wylać do tortownicy.
Krok 1 - Ciągnik foto
2
Piec 12 minut w temperaturze 220 stopni [ lekko nagrzany piekarnik].
Krok 2 - Ciągnik foto
3
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciągnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:49
fajna nazwa ciasta.
Noruas 13.07.2014 17:21
fajna nazwa na ciasto czekoladowe ;)
Marta1986 13.07.2014 16:20
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak