Chrzan żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korzeń chrzanu

    2-3 sztuki
  • konfitura żurawinowa

    3/4 szklanki
  • sól

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na kilka godzin (chrzan będzie bardziej miękki podczas tarcia). Ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy konfiturę żurawinową, lekko solimy. Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 02.02.2017 20:50
Chrzan z dodatkiem konfitury żurawinowej jest bardzo smaczny :)
Babeczka35 01.02.2017 06:27
Moje smaki.
MagdalenaIC 01.02.2017 00:20
Ciekawa propozycja :)
Patrycja33 01.02.2017 00:15
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat