Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan z dereniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 3 korzenie
konfitura 3-4 łyżki z derenia
śmietana 30% 4 łyżki
wino czerwone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan z dereniem

Obrany chrzan ścieramy na tarce o małych oczkach (tak jak na placki ziemniaczane). Połowę przygotowanego chrzanu przelewamy gorąca wodą, by stracił on na ostrości. Jeśli chcemy uzyskać łagodną wersję możemy przelać wodą całość chrzanu. Obie połowy chrzanu łączymy ze sobą. Następnie dodajemy śmietankę. Na koniec dodajemy konfiturę z derenia oraz czerwone wino. Chrzan z dodatkami mieszamy i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.12.2016 19:30
super przepis
gusia1000 12.12.2016 18:28
Swojski najlepszy.
ben-ka 12.12.2016 11:52
Dla mnie to coś nowego,takiego jeszcze ani nie jadłam, ani nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak