Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty Ewuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
żółtko jajek 7 szt
śmietana 4 łyżki
cukier puder 1 łyżka
wódka 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
szczypta soli
olej rzepakowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty Ewuni

Mąkę przesiewamy na stolnicę ciut solimy. Dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder. Robimy dziurkę i wlewamy żółtka wymieszane z wódką i śmietaną. Nożem siekamy i wyrabiamy ręką ciasto. Wstawiamy do lodówki na ok 20 min. Następnie rozwałkowujemy . Kropimy na paski na środku pasku robimy przecięcie i wywijamy koniec prostokąta - tworząc faworek. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Wyciągamy na ręczniki papierowe następnie posypujemy cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 09.02.2016 10:39
idealne na karnawał
agaK. 17.01.2013 23:22
ślinka cieknie
aisza1 17.01.2013 09:03
mniam
monisia1977 16.01.2013 13:20
dobre
bietka 16.01.2013 11:52
wyglądają bardzo apetycznie
Milena87 16.01.2013 11:17
Zwłaszcza na tłusty czwartek:)
iwa643 16.01.2013 09:35
Polecam w karnawale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak