Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrust piwny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka niecałe 2 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
piwo 1/3 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrust piwny

Do miski wbić żółtka. Dolać piwa i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąki (ok. 1 i 2/3 szklanki). Zagnieść ciasto. Zwinąć do jednorazówki lub w folię aluminiową i włożyć na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć z lodówki. Wycinać romby, na środku zrobić dziurkę i krótszy bok przełożyć przez tę dziurkę. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Po wyjęciu i osuszeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 19.01.2014 23:23
smaczne chruściki
Milka100 19.01.2014 16:55
pyszne chruściki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak