Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrust

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4
piwo 100 ml
mąka tortowa 250 g
cukier puder 1 łyżka
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Chrust

Do naczynia wbijamy żółtka. Dodajemy piwo i cukier i dokładnie połączyć. Łączymy z mąką tortową i wyrabiamy ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy wstążki. Smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 18.02.2016 12:36
pysznie wygląda do kawy mniam
alusiek 18.02.2016 10:00
lubię chrust ale znacznie mniej przypieczony
Krystyna32 18.02.2016 09:42
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak