CHrupkie wafelki.

CHrupkie wafelki.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • mleko w proszku

    0,75 szklanki
  • galaretka brzoskwiniowa

    3 sztuki
  • cukier kryształ

    0,5 .szklanki
  • wiórka kokosowe

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CHrupkie wafelki.

Kroki postępowania

Krok 1 - CHrupkie wafelki. foto
eden wafel kruszymy. Galaretki wsypujemy do miseczki i odmierzamy mleko w proszku
Krok 2 - CHrupkie wafelki. foto
W rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem aż cukier się rozpuści.
Krok 3 - CHrupkie wafelki. foto
Następnie dosypujemy do rondelka mleko w proszku.

Mieszamy energicznie by niepowstały grudki.
Krok 4 - CHrupkie wafelki. foto
Dosypujemy galaretki. I również energicznie mieszamy. Po 2 minutach zdejmujemy z gazu.
Krok 5 - CHrupkie wafelki. foto
Do masy wsypujemy połamany wafel ,rodzynki i wiórka kokosowe.

Mieszamy by masa dobrze się z nimi połączyła.
Krok 6 - CHrupkie wafelki. foto
Przekładamy masą 3 wafle.
Krok 7 - CHrupkie wafelki. foto
Zawijamy całość w folię aluminiową i chłodzimy w lodówce około 1 godziny.
Krok 8 - CHrupkie wafelki. foto
Po tym czasie kroimy w pasy, a następnie w romby.
Krok 9 - CHrupkie wafelki. foto
Gotowy smaczny wafel.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Motorek 21.01.2014 21:25
bardzo smaczny deser
romanrafal
romanrafal 02.11.2013 06:49
super wafelki,przepyszne
Alex_M 19.10.2013 12:53
fajne wafelki :)
Iwusia 14.10.2013 22:45
ale pychotki
Kasia36 08.10.2013 23:20
Fajne wafle
anemon 05.10.2013 10:54
A ja dawno wafli nie robiłam, więc chętnie bym się wprosiła.
Wacław 04.10.2013 09:54
kokos ,galaretka ,miam ,pychaaaaaa
olkaaa 02.10.2013 07:48
muszę wypróbować
pierniczkowo 30.09.2013 14:32
dzieci jak dzieci, u mnie to i dorośli pałaszują takie domowe wafelki w mig :)
caralajna 30.09.2013 08:43
smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat