Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący kurczak w złocistej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 kg
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 opakowanie
olej
ząbki czosnku

Porada

Mięso możemy też grillować. Ćwiartki z kurczaka najlepiej opanierować i odstawić na jakiś czas.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący kurczak w złocistej panierce

Kroki postępowania

1
Ćwiartki umyć, pokroić na mniejsze części. Obtoczyć w panierce , docisnąć by mocno przywierała do mięsa. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem.
Krok 1 - Chrupiący kurczak w złocistej panierce foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 60 min (wtedy będzie bardziej chrupiący).

Krok 2 - Chrupiący kurczak w złocistej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.08.2014 10:22
strasznie apetyczny
Wacław 03.08.2014 10:31
pyszne takie chrrrrrrrrrrrrupiace
stan2401 02.08.2014 21:20
pyszne danie
Wafelek2601 02.08.2014 19:49
smaczne mięsko
mirosława4 02.08.2014 16:17
zjadłabym :)
jasiek 02.08.2014 14:01
KurcAk w moim guście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak