Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący filet z kurczaka po chińsku

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
sos 4 ostro słodki - łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeckzi
mąka pszenna 1 szklanka
olej do smażenia
warzywa mrożone 350 g - chińskie

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący filet z kurczaka po chińsku

Kroki postępowania

1
Filet myjemy przekrawamy na pół w poprzek, wkładamy do miski, polewamy sosem słodko ostrym.
Krok 1 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
2
Następnie wbijamy jajko.
Krok 2 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
3
Oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Marynujemy fileta przez około 30 minut.
Filet podajemy wraz z warzywami.
Krok 3 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
4
Na talerz wysypujemy mąkę, paprykę ostrą i słodką i mieszamy.
Krok 4 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
5
Filet panierujemy w mące
Krok 5 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
6
Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju - smażymy z dwóch stron.
Krok 6 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
7
W woku podduszamy z dodatkiem sosu sojowego mieszankę chińskich warzyw.
Krok 7 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto
8
Chrupiący filet podajemy na porcji podduszonych warzyw chińskich
Krok 8 - Chrupiący filet z kurczaka po chińsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.09.2014 08:14
Lubię takie potrawy
gosia56 13.09.2014 09:12
Na pewno pyszne danie;)
teresa18 12.09.2014 18:58
pyszny obiadek
IwonaDD 12.09.2014 13:41
wspaniałe danie!
mw926 12.09.2014 12:39
musi być dobry
Czyki 12.09.2014 12:38
Wspaniałości już wiem gdzie pójdę na obiad :):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak