Chrupiące sznycle z indyka

Chrupiące sznycle z indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    4 sznycle
  • chleb tostowy

    4 kromki
  • masło

    4 łyżki
  • parmezan

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • natka pietruszki

    pęczek
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Sznycle z indyka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, obsmażyć na patelni na dwóch łyżkach masła, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia.
2.
Chleb tostowy, obrany ząbek czosnku, starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki umieścić w malakserze dodać oliwę i pozostałe masło, całość zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć farsz na podsmażonych sznyclach, lekko docisnąć ręką, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika zapiekać 15 minut.Podawać od razu gorące z dowolnymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

13.12.2015 12:26
bardzo dobre

marzut

21.10.2015 16:04
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat