Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące sznycle z indyka

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 4 sznycle
chleb tostowy 4 kromki
masło 4 łyżki
parmezan 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące sznycle z indyka

1.
Sznycle z indyka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, obsmażyć na patelni na dwóch łyżkach masła, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia.
2.
Chleb tostowy, obrany ząbek czosnku, starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki umieścić w malakserze dodać oliwę i pozostałe masło, całość zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć farsz na podsmażonych sznyclach, lekko docisnąć ręką, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika zapiekać 15 minut.Podawać od razu gorące z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.12.2015 12:26
bardzo dobre
marzut 21.10.2015 16:04
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak