Chrupiące roladki schabowe

Chrupiące roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    3 sztuki
  • chleb

    3 kromki
  • masło

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser żółty

    30 gram
  • majonez

    1 łyzeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • mąka

    1/2 szklaniki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Chrupiące roladki schabowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiące roladki schabowe foto
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek.
Krok 2 - Chrupiące roladki schabowe foto
piec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodać oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać.
Krok 3 - Chrupiące roladki schabowe foto
Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Chrupiące roladki schabowe foto
Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 21.03.2015 18:01
Pyszny pomysł na obiadek;)
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 14:04
ależ smacznie u Ciebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat