Chrupiące roladki schabowe

Chrupiące roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    3 sztuki
  • chleb

    3 kromki
  • masło

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser żółty

    30 gram
  • majonez

    1 łyzeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • mąka

    1/2 szklaniki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chrupiące roladki schabowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiące roladki schabowe foto
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek.
Krok 2 - Chrupiące roladki schabowe foto
piec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodać oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać.
Krok 3 - Chrupiące roladki schabowe foto
Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - Chrupiące roladki schabowe foto
Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Babeczka35 21.03.2015 18:01
Pyszny pomysł na obiadek;)
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 14:04
ależ smacznie u Ciebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat