Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące roladki schabowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 sztuki
chleb 3 kromki
masło 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
ser żółty 30 gram
majonez 1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklaniki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek.
Krok 1 - Chrupiące roladki schabowe foto
2
piec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodać oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać.
Krok 2 - Chrupiące roladki schabowe foto
3
Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Chrupiące roladki schabowe foto
4
Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Krok 4 - Chrupiące roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.03.2015 18:01
Pyszny pomysł na obiadek;)
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 14:04
ależ smacznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak