Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Chrupiące roladki schabowe

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe
3 sztuki
Sklep Prymat
chleb
3 kromki
masło
1 łyżeczka
czosnek
1 ząbek
ser żółty
30 gram
majonez
1 łyzeczka
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
jajko
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1/2 szklanki
mąka
1/2 szklaniki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Z chleba odciąć skórki i pokroić miękisz w małą kostkę. Na patelni roztopić masło i wrzucić chlebek.
Krok 1 - Chrupiące roladki schabowe foto
2
piec grzanki, zdjąć z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a czosnek na małych. Dodać oba składniki do grzanek. Doprawić majerankiem. Dodać majonez i wymieszać.
Krok 2 - Chrupiące roladki schabowe foto
3
Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet i zwinąć roladkę. Spiąć wykałaczkami.
Krok 3 - Chrupiące roladki schabowe foto
4
Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony często obracając aby panier się nie przypalił, przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Krok 4 - Chrupiące roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.03.2015 18:01
Pyszny pomysł na obiadek;)
Aleksandra/Olcia 21.03.2015 14:04
ależ smacznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak