Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące pierożki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
drożdże 3,5 grama
kapusta kiszona 300 gram
Pieprz biały mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
woda 1/2 (ciepła)
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące pierożki

Kroki postępowania

1
Mąkę nasypuję do miski. W tym czasie w połowie szklanki ciepłej wody rozpuszczam droższe. łączę, dodaję szczyptę pieprzu. Dodaję tyle wody by masa nadawała się do rozwałkowania.
Ciasto odkładam w ciepłe miejsce na 15 minut.
Krok 1 - chrupiące pierożki foto
2
Na patelni podsmażam kapustę kiszoną z ostrą papryką, pieprzem i czosnkiem.
Krok 2 - chrupiące pierożki foto
3
Ciasto rozwałkowuję i wycinam z niego koła. Na jego środku kładę kapustę. Do wyrobienia używam odpowiedniej foremki.
Krok 3 - chrupiące pierożki foto
4
Pierożki kładę na wysmarowaną blachę i piekę 10 minut w temp. 140 st.

PROPOZYCJA PODANIA
Ponieważ pierożki są twarde i chrupiące z zewnątrz można je posmarować sosem np. sweet chili
Krok 4 - chrupiące pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 09.12.2012 21:52
lubię takie pierożki
cooleczka 09.12.2012 21:30
fajne
jasiek 09.12.2012 21:25
ale fajne
kasiaw 09.12.2012 21:05
pycha
Lemon 09.12.2012 21:00
pycha
Małgorzata106 09.12.2012 19:50
super
Monika58 09.12.2012 19:48
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak