Chrupiące panierowane skrzydełka

Chrupiące panierowane skrzydełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    6 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

  • przyprawa do kurczaka

  • przyprawa uniwersalna

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiące panierowane skrzydełka foto
Skrzydełka obieramy, myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wsypujemy przyprawę uniwersalną i gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Chrupiące panierowane skrzydełka foto
Ugotowane skrzydełka wyjmujemy z wywaru, studzimy. Oprószamy skrzydełka przyprawą do kurczaka. Starannie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Chrupiące panierowane skrzydełka foto
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

12.01.2014 00:19
coś dla mnie

IKrakowianka

22.10.2013 19:20
świetne te skrzydełka

IwonaDD

27.06.2013 15:09
z daleka wyglądają jak pyszne serduszka,pycha!

RenataZ-et

10.04.2013 20:23
bardzo lubię :)

olkaaa

08.04.2013 07:39
bardzo smaczne

kate.500

06.04.2013 16:37
pyszne i ladnie sie prezentuja

caralajna

01.04.2013 07:26
fajnie wyglądają

msmors

31.03.2013 20:20
smaczne danie

Alex_M

31.03.2013 17:50
lubie chrupiace skrzydelka

idealme

31.03.2013 17:26
wyglądają jak serduszka :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat