Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące panierowane skrzydełka

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 6 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa uniwersalna
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące panierowane skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka obieramy, myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wsypujemy przyprawę uniwersalną i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Chrupiące panierowane skrzydełka foto
2
Ugotowane skrzydełka wyjmujemy z wywaru, studzimy. Oprószamy skrzydełka przyprawą do kurczaka. Starannie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Chrupiące panierowane skrzydełka foto
3
Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Chrupiące panierowane skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.01.2014 00:19
coś dla mnie
IKrakowianka 22.10.2013 19:20
świetne te skrzydełka
IwonaDD 27.06.2013 15:09
z daleka wyglądają jak pyszne serduszka,pycha!
RenataZ-et 10.04.2013 20:23
bardzo lubię :)
olkaaa 08.04.2013 07:39
bardzo smaczne
kate.500 06.04.2013 16:37
pyszne i ladnie sie prezentuja
caralajna 01.04.2013 07:26
fajnie wyglądają
msmors 31.03.2013 20:20
smaczne danie
Alex_M 31.03.2013 17:50
lubie chrupiace skrzydelka
idealme 31.03.2013 17:26
wyglądają jak serduszka :))
Luka Li 31.03.2013 17:20
Muszą być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak