Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące krążki cukiniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 40 dag/młoda
ser żółty 6 dag
jajko 2 szt
otręby pszenne 1/3 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
tłuszcz do smażenia
ketchup łagodny

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące krążki cukiniowe

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Cukinie umyć, pokroić w grube plastry, posolić, obtoczyć w rozmąconych jajku i otrębach
Krok 1 - Chrupiące krążki cukiniowe foto
2
. Następnie ułożyć na rozgrzanej patelni i smażyć na tłuszczu w obu stron.
Krok 2 - Chrupiące krążki cukiniowe foto
3
Na chrupiących krążkach położyć po plasterku sera żółtego i zostawić pod przykryciem do roztopienia. Podawać na ciepło z ketchupem.
Krok 3 - Chrupiące krążki cukiniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.09.2014 11:52
bardzo smaczna przekąska :-)
Janina 27.09.2014 17:32
Bardzo lubię taką cukinię;)
kornelcia 27.09.2014 16:36
smakowity pomysł
Motorek 27.09.2014 16:14
Wyglądają przepysznie
jasiek 27.09.2014 16:09
smakowite krążki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak