chrupiące gwiazdki z sardynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 szt
  • szalotka

  • skórka otarta z cytryny

    1/2 szt
  • kolendra

  • sól

  • pieprz

  • ciasti filo

    4 płaty
  • sardynki

    1 (w pomidorach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obieramy wyjmujemy miąższ i kroimy w kostkę.Szalotkę siekamy i szklimy na oliwie dodajemy skórkę z cytryny i pomidory,kiedy zmiękną dorzucamy posiekaną świeżą kolendrę i doprawiamy do smaku.Sardynki rozgniatamy widelcem.Płaty ciasta smarujemy olejem z sardynek,na każdym kładziemy część rybnego farszu i zaginamy cztery rogi tak aby utworzyła się gwiazda.Układamy na blasze i pieczemy 7 min w 180 stopniach.Podajemy ze schłodzonym piure z pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 09.09.2011 20:39
super
Krystyna32 28.07.2011 08:16
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat