Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące francuskie sakiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
banan 1 sztuka
czekolada gorzka 1 tabliczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące francuskie sakiewki

Kroki postępowania

1
Banan kroimy w plasterki, czekoladę łamiemy na kostki
Krok 1 - Chrupiące francuskie sakiewki foto
2
Ciasto francuskie podzielic na 4 paski, kazdy z nich dzielimy na 3 kwadraty.
Krok 2 - Chrupiące francuskie sakiewki foto
3
na połowie kwadratów układamy banana i kostkę czekolady
Krok 3 - Chrupiące francuskie sakiewki foto
4
kwadrat z czekolada przykrywamy pustym kwadracikiem, zlepiamy brzegi.
Krok 4 - Chrupiące francuskie sakiewki foto
5
Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 min w temp 180*C.

Smacznego :)
Krok 5 - Chrupiące francuskie sakiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.03.2016 15:57
Bardzo takie lubię, proszę o chodziarz jedną do kawusi
Wacław 21.03.2016 11:18
pyszne,deser na 5 :-)
Franciszek 21.03.2016 00:24
pyszny deser
mirosława4 20.03.2016 22:01
szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne
Madzai 20.03.2016 21:37
Szybkie a pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak