Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca wątróbka w panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 600 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka 1/3 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
jajko 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca wątróbka w panierce

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy. Do miski rozbijamy jajko i roztrzepujemy widelcem. Na talerz wsypujemy mąkę i bułkę tartą, mieszamy. Następnie panierujemy wątróbkę - najpierw moczymy w jajku, a później dajemy na talerz z mąką i bułką tartą. 

Smażymy z obu stron, a pod koniec przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Najlepiej podawać ze smażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.10.2014 20:51
przepyszna wątróbka !!! palce lizać :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak