Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałatka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

seler sałatkowy 1 słoik
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1/2 sztuki
szynka konserwowa 5 plasterków
ser żółty 5 plasterków
majonez 2 łyżki

Dodatkowo

przyprawy
kiełki rzodkiewki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałatka

Kukurydzę odsączyć z zalewy i podsmażyć na suchej patelni do momentu lekkiego zrumienienia i wystudzić.
Seler odsączyć z zalewy i dodać do przestudzonej kukurydzy, następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz tak samo pokrojony ser i szynkę, dołożyć majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą cukru.
W miseczce ułożyć na dnie liść sałaty lodowej i ułożyć porcję sałatki po wierzchu posypać sporą ilością kiełków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 13.03.2016 14:15
bardzo fajna :)
Jolcia_90 12.03.2016 23:27
super, lubię takie chrupiące sałatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak