Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca pizza z rukolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 15 g
mleko 100 ml
cukier 1 łyżka
mąka 3 łyżki
mąka 250 g
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieczarki 30 dag
cebula czerwona 1 sztuka
szynka 8 plstrów
feta 1/2 kostki
peppreroni 3 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
rukola 1 garść
sos pomidorowy 1 z bazylią

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca pizza z rukolą

Kroki postępowania

1
Drożdże rozkruszamy do miseczki, ucieramy z cukrem, dodajemy ciepłe mleko i mąkę, mieszamy żeby nie było grudek i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut.
Krok 1 - Chrupiąca pizza z rukolą foto
2
Zaczyn mieszamy z mąką, oliwą i solą, dodajemy tyle ciepłej wody by powstało gładkie i elastyczne ciasto. Wałkujemy na placki.
Krok 2 - Chrupiąca pizza z rukolą foto
3
Pieczarki i cebulkę drobno siekamy i podsmażamy doprawiając solą i pieprzem do miękkości. Odstawiamy. Placki smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy wcześniej podsmażonymi z cebulką pieczarkami. Rozkładamy szynkę, talarki cebuli, kawałki papryki i pepperoni oraz posypujemy całość rozkruszoną fetą.
Krok 3 - Chrupiąca pizza z rukolą foto
4
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy świeżą rukolą i podajemy z dowolnym sosem.
Krok 4 - Chrupiąca pizza z rukolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 23.07.2012 15:36
Wygląda apetycznie a jak smakuje ???? trzeba wypróbować by się przekonać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak