Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chowder kukurydziany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
marchew 1 sztuka
por 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1/4 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
ziemniaki 2 sztuki
mleko 500 ml
bulion 200 ml
kurkuma 1 łyżeczka
curry 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
śmietanka
szczypiorek
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Chowder kukurydziany

Kroki postępowania

1
Cebulę, marchew, pietruszkę, paprykę i czosnek pokroić w kostkę, por pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i masło, wrzucić pora i cebulę z czosnkiem, podsmażyć chwilę.
Krok 1 - Chowder kukurydziany foto
2
Następnie dodać pietruszkę oraz marchewkę.
Krok 2 - Chowder kukurydziany foto
3
Podsmażać kilka minut, następnie dodać paprykę oraz ziemniaki.
Krok 3 - Chowder kukurydziany foto
4
Podsmażyć i dodać curry, kurkumę oraz tymianem.
Krok 4 - Chowder kukurydziany foto
5
Posolić, dodać kukurydzę.
Krok 5 - Chowder kukurydziany foto
6
zalać mlekiem oraz bulionem. Gotować aż warzywa będą miękkie, doprawić do smaku i ewentualnie dolać nieco śmietanki.
Krok 6 - Chowder kukurydziany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 08.11.2014 10:45
pierwszy raz spotykam sie z chowderem, ale podoba mi sie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak