Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinka piernikowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

CIASTO

mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 1/2 szklanki
miód 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

LUKIER

cukier puder 6 łyżek
woda ciepła 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Choinka piernikowa

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. Przesiać przez sito. W osobnym rondelku wymieszać margarynę z miodem. Wymieszać aż do rozpuszczenia. Do mąki wlać roztopiony miód z masłem. Wymieszać. Dodać cukier i jajko. Wyrobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 04.01.2015 22:08
@gosia56: zgadza się, błąd został naprawiony, dziękuję za zwrócenie uwagi :)
Joannasz3190 04.01.2015 20:01
Smakowicie wygląda :)
gosia56 04.01.2015 19:35
chyba miało być napisane wymieszać w rondelku masło z miodem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak