Chocolate fondant z lodami waniliowymi - Wiesław Bober

Chocolate fondant z lodami waniliowymi - Wiesław Bober

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    200 g
  • masło

    120 g
  • cukier

    120 g
  • jajka

    4 szt.
  • proszek do pieczenia

    2 g
  • mąka

    200 g
  • lody waniliowe

    150 g
  • śmietana kremówka

    50 ml
  • likier Baileys

    25 ml
  • maliny

    50 g
  • cukier

    25 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiesław Bober poleca:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać: mąkę, masło, jajka, proszek do pieczenia i cukier. Wszystko wymieszać mikserem. Wyrobioną masę wlać do sufletówek i piec w temp. 190°C ok. 9 min. Ubić śmietanę, dodać likier i dokładnie wymieszać. Gotowy suflet posypać cukrem pudrem i przełożyć na talerz. Obok wylać sos Baileys oraz położyć gałkę lodów waniliowych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiktoria29

20.12.2014 19:43
rewelacyjne !!!

erym

20.12.2014 11:39
pieknie sie prezentuje, cudo!

Ola1984

20.12.2014 10:40
Wygląda niebiańsko :)

olkaaa

20.12.2014 09:02
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat