Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chocolate fondant z lodami waniliowymi - Wiesław Bober

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 200 g
masło 120 g
cukier 120 g
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 2 g
mąka 200 g
lody waniliowe 150 g
śmietana kremówka 50 ml
likier Baileys 25 ml
maliny świeże 50 g
cukier 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chocolate fondant z lodami waniliowymi - Wiesław Bober

Wiesław Bober poleca:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać: mąkę, masło, jajka, proszek do pieczenia i cukier. Wszystko wymieszać mikserem. Wyrobioną masę wlać do sufletówek i piec w temp. 190°C ok. 9 min. Ubić śmietanę, dodać likier i dokładnie wymieszać. Gotowy suflet posypać cukrem pudrem i przełożyć na talerz. Obok wylać sos Baileys oraz położyć gałkę lodów waniliowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 20.12.2014 19:43
rewelacyjne !!!
erym 20.12.2014 11:39
pieknie sie prezentuje, cudo!
Ola1984 20.12.2014 10:40
Wygląda niebiańsko :)
olkaaa 20.12.2014 09:02
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak