chmurka czyli ciasto styropian

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • żółtko jajek

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • margaryna

    1 kostka
  • masa

  • jogurt naturalny

    1 litr
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • białko

    5 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na gładką masę i podzielić na dwie części. pierwszą włożyć na godzinę do zamrażalnika a drugą wyłożyć na blaszkę posmarować cienką warstwę dżemu na całe ciasto.

Masa:
Białka kupić z cukrem, dodać jogurty i resztę składników i zmiksować. Wlać masę na ciasto posmarowane dżemem a na to zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta.

Piec 50 minut w 180 stopniach kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat