Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z ogórków małosolnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z ogórków 600 ml
ogórki małosolne 45 dag
czosnek 2 ząbki
śmietana 1 szklanka
zsiadłe mleko 1 szklanka
koperek 4 łyżki
posiekany szczypiorek 3 łyżki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z ogórków małosolnych

Ogórki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy wywarem i gotujemy kilka minut.Czosnek obieramy i rozgniatamy dodajemy do wywaru, wywar ostudzić.Zsiadłe mleko łączymy ze śmietaną , mieszamy i wlewamy do schłodzonego wywaru,dodajemy koperek i szczypior. Chłodnik przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak