Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kefir 800 gram
jogurt 400 gram
jaja 2 sztuki
szczypiorek usiekany 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z ogórków

Do małego garnka wlałam wodę, lekko ją soląc. Gdy zaczęła się gotować to wrzuciłam surowe jaja. Gotowałam na twardo. Następnie je obrałam i posiekałam. W osobnym naczyniu wymieszałam jogurt wraz z kefirem. Do tego " sosu" wrzuciłam pociętą rzodkiewkę, obrane i pokrojone w drobną kostkę ogórki, posiekany koperek wraz ze szczypiorkiem. Przyprawiłam całość do smaku solą i pieprzem. Chłodziłam w lodówce 30 minut. Taka zupa nie wymaga gotowania, i jest idealna na gorące upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak