chłodnik z młodych buraczków z cielęcina

chłodnik z młodych buraczków z cielęcina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode buraczki

    1 pęczek
  • koncentrat buraczany

    2 łyżki
  • Chudy rosół z cielęciny

    2 szklanki
  • Mięso z cielęciny

    30 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek

    1 sztuka
  • koperek

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • cukier

  • jajko ugotowane na twardo

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie jarzyny umyć, buraczki obrać, pozostawiając młode, zdrowe liście. Buraczki z liśćmi pokroić, podlać w garnuszku niewielką ilością wrzątku, dusić 10 minut. Następnie zagotować w garnku rosół, przyprawić koncentratem do smaku, zagotować i ostudzić. kefir i śmietanę zmiksować , dodać resztę zimnej zupy i wszystkie pozostałe, drobniutko pokrojone zieleniny i jarzyny, mocno ochłodzić. Rozłożyć posiekane na ćwiartki jaja na talerzach i mięso pokrojone w kostkę zalać chłodnikiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 28.07.2011 23:32
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat