Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z kalarepką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 1/2 kg
kalarepka 2 sztuki
jajko 5 sztuk
maślanka 1 l
zsiadłe mleko 1 i 1/2 l
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sól, pieprz
koncentrat barszczu w płynie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kalarepką

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Chłodnik z kalarepką foto
2
Ogórki po umyciu obieramy i kroimy w kostkę.
Kalarepki po obraniu kroimy w zapałki.
Koperek i szczypiorek drobno siekamy.
Krok 2 - Chłodnik z kalarepką foto
3
Jajka, ogórki, kalarepkę, koperek i szczypiorek wrzucamy do garnka
Krok 3 - Chłodnik z kalarepką foto
4
zalewamy maślanką i zsiadłym mlekiem, dolewamy koncentrat barszczu, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Chłodnik z kalarepką foto
5
Podajemy po schłodzeniu.
Krok 5 - Chłodnik z kalarepką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 04.12.2012 11:05
Pychota
stokrotka 12.08.2012 22:16
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak