Chłodnik z kalarepką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    1/2 kg
  • kalarepka

    2 sztuki
  • jajka

    5 sztuk
  • maślanka

    1 l
  • zsiadłe mleko

    1 i 1/2 l
  • koperek

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • sól, pieprz

  • koncentrat barszczu w płynie

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chłodnik z kalarepką foto
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Chłodnik z kalarepką foto
Ogórki po umyciu obieramy i kroimy w kostkę.
Kalarepki po obraniu kroimy w zapałki.
Koperek i szczypiorek drobno siekamy.
Krok 3 - Chłodnik z kalarepką foto
Jajka, ogórki, kalarepkę, koperek i szczypiorek wrzucamy do garnka
Krok 4 - Chłodnik z kalarepką foto
zalewamy maślanką i zsiadłym mlekiem, dolewamy koncentrat barszczu, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Chłodnik z kalarepką foto
Podajemy po schłodzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszkalider 04.12.2012 11:05
Pychota
stokrotka 12.08.2012 22:16
super propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat